vineri, noiembrie 20, 2009

Generatia xerox

Nu stiu cand a aparut.Pare..actuala si totusi,parca o stiu de cand lumea.Mi-am adus aminte de ea ca tot veni vorba pe un hi5,in grupul scolii despre inimile de pe asfalt;)).Cineva a facut intr-o zi o inima pe terenul de sport de afara cu creta.A doua zi era tot terenul plin de inimi...Penibil:|.Un om nu mai poate face ceva pentru el,pentru ca in scurt timp "al sau" devine al tuturor,fara voia lui..Pe bune,fratilor!Voi n-ati auzit de drepturi de autor?!
"

Despre copyright - Ce inseamna original?

Originala este creatia realizata pentru prima oara intr-o anumita forma care constituie astfel primul exemplar si care din acest motiv va servi drept baza pentru copii, reproduceri sau multiplicari, toate acestea doar cu acordul persoanei care detine dreptul de autor (copyright) asupra lor.

Un document original este intocmit cu toate formele legale cerute si acceptate de societate si astfel are, prin autenticitate, o valoare reala, de necontestat. Proprietatea intelectuala pe care o detine autorul asupra creatiilor sale ii recunoaste acest drept. Deci valoarea de original implica responsabilitatea autorului de a-l declara astfel.

Termenul de "original" implica, un test de substantialitate - opere literare, dramatice, muzicale si artistice vor fi originale, daca efortul de a le crea a fost suficient de calificat si forta de munca a contribuit consistent la realizarea lor.

Un lucru nu poate sa fie original decat in cazul in care acesta este rezultatul efortului creativ independent. Acesta nu va fi original, in cazul in care acesta a fost copiat de la ceva care deja exista."www.ecopyright.ro
Poate pentru o inima nu e nevoie de copyright,dar totusi...Lucrurile unice sunt deosebite.Ganditi-va cat de frumos arata o inimioara pe terenul imens,si cat de kitsch arata inimioare multe,imense,incalecate.Si din nou,e vorba de calarit...Poate respectivul vroia sa isi arate dragostea printr-un desen simpatic.O gramada de desene ce arata?Toata scoala se iubeste cu fata aia?!
Damn it.Poate pentru unii este absolut normal sa copii.O fi clone.Dar..Opriti-va..Inainte sa va opreasca altii.Nu mai fiti xerox!Sfat prietenesc:).Intr-o zi se va termina tusul...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a adauga comentarii(ca sa stiu si eu cine sunteti:D),va rog sa selectati optiunea"Nume/Adresa URL"-de la "comentati ca" ,sub postare(adresa URL nu este obligatorie,poate nu aveti un site personal,iar mail-ul[daca este solicitat]nu va fi facut"public")
Multumesc!
Ilinca